Bel 06 534 886 92

Bulthuissingel 62, 9251 BW Burgum Shiatsu - wat is dat eigenlijk? -

SHIATSU

Shiatsu wat is dat eigenlijk? 

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk, gezien ‘shi’ voor ‘vinger’ staat en ‘atsu’ voor ‘druk’. Maar het is uiteraard veel meer dan dat! Het is een behandelvorm waarbij voornamelijk de duimen, vingers en handpalmen worden gebruikt om druk uit te oefenen op het lichaam. Het doel hiervan is om interne stoornissen te corrigeren en de algehele gezondheid te verbeteren, te behouden of om het herstel bij specifieke klachten te bevorderen. De oude Japanse en Chinese geneeswijzen gaan ervan uit dat door het lichaam allerlei energiebanen (meridianen) en acupunten (energiecentra) lopen die de levenskracht (Ki) laten stromen en die in verbinding staan met bepaalde organen. Shiatsu richt zich op het stimuleren en regelen van dit energetisch systeem.

Oosterse kijk op gezondheid 

De oosterse kijk op gezondheid is voor veel westerlingen nog geheel nieuw. De mens wordt binnen deze traditie als één geheel gezien en de mens maakt deel uit van zijn omgeving. Om gezond te blijven moeten alle factoren in perfecte balans zijn; fysiek, mentaal, aanleg voor ziekte, emoties, omgeving (natuur), levensstijl en voeding. Om in balans te blijven dien je je steeds aan te passen aan de veranderingen in zowel je lichaam als in de buitenwereld om je heen. Wanneer je dat niet doet, kan er een disbalans ontstaan, waardoor je gezondheidsklachten kunt krijgen. Shiatsu is een behandeling die je kan helpen om in balans te blijven door het zelfhelend vermogen aan te spreken, waardoor eventuele klachten verminderd worden. Shiatsu stoelmassage kan ingezet worden bij:

 1. - Stress en spanning
 2. - Concentratieproblemen
 3. - Hoofpijn, migraine
 4. - Klachten ontstaan door een eenzijdige werkhouding
 5. - Klachten ontstaan door repetitieve bewegingen (RSI)
 6. - Astma
 7. - Vermoeidheid verminderen
 8. - Overgangsklachten

Wat kun je verwachten?

Je ontspant je lichaam en je geest. Je gehele lichaam wordt aangepakt. Heb je last van je linkerarm? Je rechterarm wordt ook meegenomen! Je krijgt weer vertrouwen in jezelf. De massage neemt ongeveer 20 min in beslag (exclusief intakegesprek). De kleren worden aangehouden. Je zit op de stoel, in plaats van liggen op een tafel. 

Lees meer over:

 • Soul Body Fusion
 • Troostpoppen
 • Handlezen
 • Access Bars
 • Reading

 • << of ga terug naar Home